Lyckade recept

Har du oxå problem med vad du skall laga till middag varje dag. Detta är enkelt men magiskt gott. Lycka till.
4 port.

600 g laxfilé
500 g fryst bladspenat
1,5 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
2,5 dl mellangrädde
1 granatäpple

Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten och lägg i form. Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Strö över hälften av saltet på spenaten.
Häll över grädden och lägg på laxenen. Press vitlök, salta och peppra. Sätt in i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Dela granatäpple, ta ur kärnorna och strö dem över laxen. (Ta ur kärnorna under rinnande vatten så skvätter det inte så mycket)
Servera med ris eller pressad potatis.

En underbar kycklinggryta med 3 smakers pasta

4 portioner

300g valfri pasta men jag valde trikoloren eller vad den heter
4 kycklingfileer
1 msk olja
1 tsk salt
1krm peppar
2 tsk timjan
10 marinerade soltorkade tomater
2,5 dl oatley grädde (eller vanlig grädde)
1 paket 250g djupfrysta hraicots verts

1. Koka pastan i lättsaltat vatten med lite olivolja i.
2. Skär kycklingen i bitar. Fräs kycklingen i olja från tomaterna.
3. Krydda med salt, peppar och timjan.
4. Strimla tomaterna och lägg i och fräs med kycklingen.
5. Häll i grädden och låt puttra under lock i 10 min.
6. Lägg i bönerna när det återstår 5 minuter av koktiden.
7. Servera pastan med kycklinggryta och gärna lite ruccola till och bröd.

Bon Apetit

Pannkakor för superallergiska barn

Godaste receptet som även de som inte allergiska kommer att älska:

10 pannkakor

2,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
0,5 tsk bakpulver
4 dl havremjölk
0,5 dl mjölkfritt flytande smör
1 tsk salt
1 msk socker
(1 tsk kardemumma)
1 tsk vaniljsocker

Mums!!!!!

Minjas underbara maltbröd (3 limpor)

1 Liter apelsinjuice
100 g jäst
3 dl rågmjöl
3 dl vetekli
3dl malt
2,5 dl mörk sirap
1msk salt
13 dl vetemjöl
0,5 dl sirap att pensla på brödet

Lös jästen i fingervarm juice. Blanda sedan ner sirap, salt, kli, malt, rågmjöl och sist vetemjöl. Det räcker att blanda med träslev eller om du använder en elvisp. Degen behöver inte knådas för den är lös.
Jäs under fuktig bakduk i 1,5 timma.
Blanda om och häll i degen i 2 smorda brödformar. (bli inte orolig om degen är alldeles lös). Grädda sedan i ugn 1,5 timma i  175 grager. Efter 1 timma i ugn, pensla bröden med sirap och fortsätt sedan grädda.
Lycka till.