fredag 27 februari 2015

Jag är så lycklig...

Jag är så lycklig...
Varför frågar omgivningen. Ingen aning? Lycka är bara en känsla, något som känns långt in i bröstet, i magen och som får allt att bli ljusare, varmare och mer energisprudlande. Jag tror att ordet lycklig missuppfattas av så många. Känslan kommer och går och är inget konstant fenomen. Lycka är inte pengar, bilar, lyxiga hus eller att vara trådsmal eller att få mest likes på facebook eller instagram. Se bara hur många kändisar eller mångmiljonärer som av ensamhet och jakt på västvärldens missuppfattade lycka väljer att lämna livet. Varför? De verkade ju så lyckliga. Nej, lyckan sitter i känslan, i kroppen, i att inte jaga det vi inte har utan istället se och njuta av det vi faktiskt har. Vi skall inte behöva bevisa eller förklara varför vi är lyckliga för då analyserar vi bort den fantastiska känslan.
Att känna tacksamhet för att finnas till, att vara frisk, att ha någon att älska, att älskas av någon att kunna se, känna doft kunna röra sig och att ha vänner. Detta skapar lycka. Det är det inom oss vi måste bejaka, inte det utanför. Det är bara ett substitut för saknad av den lycka vi letar efter inom oss och som säkert finns där men som vi bara inte hittat.

Är du inte lycklig idag så kommer en ny dag imorgon, en ny möjlighet. Tänk vad mycket lycka som finns framför dig att uppleva. Bara det gör mig lycklig att tänka på.

Den här bilden gör mig lycklig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar