söndag 26 april 2015

Ge upp - och få ett bättre liv!!!

Välj ditt liv

Det har länge ansetts fult och slappt  att inte slutföra det man påbörjat. Så är det inte längre. Att ge upp kan bli ditt smartaste och mognaste beslut någonsin - skriver Anna-Maria Strawreberg.

Vi är många som hört hela vårat liv, ge inte upp, var en fighter, "the Winner never Quit, but the quitter never win" osv.  Att ge upp har sett som en svaghet ett svagt karaktärsdrag men inte längre...

Det är bättre att tänka till och tänka oavsett om det gäller karriär, relation eller en omöjlig dröm. För visst vittnar det om en hel del självinsikt att våga ge upp i tid och istället ge energi och tid åt det som verkligen betyder något för dig. Många utav oss fokuserar på målet och glömmer att tänka på vad vi faktiskt går miste om på vägen dit. Vad missar du av livet genom att enträget hänga kvar vid dina gamla mål? Kanske är det bättre att ge upp och gå mot nya mål både ekonomiskt och känslomässigt.

Att njuta av vägen mot ett mål är själva resan i livet.

Istället för att tänka "jag ger upp" så intala dig själv att du fattar ett beslut och gör ett aktivt val säger Niklas Laninge som är psyologkandidat.

Tänk framåt och ta dig tid att fundera och känna efter. Är det dina egna drömmar du uppfyller eller omgivningens förväntningar eller är det gamla drömmar du jagar?

Inse att alla erfarenheter är bra erfarenheter. Du har inte slösat bort 5 år av ditt liv för att du gjorde ett val då som inte känns bra idag. Du är 5 år klokare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar