torsdag 7 juni 2012

Var inte en liten människa

Som du lever din dag idag- så formas ditt liv. Det finns ingen dag som inte är betydelsefull så vänta inte på något du redan kan göra idag. Varje liten förändring kan få en gigantisk effekt längre fram. Vi behöver inte göra massor utan bara lite hela tiden. Så vänta inte, gör det du funderar över redan idag.

Man brukar säga att livet är som en bomerang. Vad vill du ha tillbaka. Därför att det du sänder ut omkring dig är faktiskt det du får tillbaka. Upplever du omgivningen negativ, positiv, mörk, ljus. Livet är inte bara utan livet blir vad du gör det till. Alla har om ständigheter och DITT LIV blir så som du reagerar på dina omständigheter. "Det är inte hur man har det utan hur man tar det". Du väljer själv om du har ett bra liv eller dåligt. Välj att se vad du har istället vad du inte har.

Fokusera på det du vill ha och inte det du INTE vill ha. Hjärnan kan inte uppfatta ordet INTE vilket innebär att tänker du jag vill inte att detta skall hända så fokuserar du så mycket på det att det med stor sannolik händer. Det vi fokuserar på växer. Tänker du positiva tankar växer din positiva känsla. Fokuserar du negativt, tex detta klarar jag aldrig ..... får du säkert rätt.

Du behöver inte vara värlsmästare för att börja med något men du kan bli världsmästare om du börjar och inte ger upp. Våga prova, våga misslyckas, våga resa dig igen för att göra ett nytt försök. Det var detta MaryKay menade när hon sa "Fail forward to success". Det finns ingen som kan lyckas utan att misslyckas på vägen dit. Ett misslyckande är egentligen bara en ny erfarenhet och lärdom som gör dig rikare och mer trygg i ditt fortsatta arbete.

Jämför din karriär med en Pilot. Det är inte studierna eller målen som räknas utan det är antal timmar i cockpiten. Ju mer du jobbar desto säkerare blir du.

Jag bestämde mig för länge sedan att jag har inte tid att titta när andra människor lever sitt liv utan fokuserar på att leva mitt liv som jag vill leva det. Din vision måste vara så stor att andra människor får plats om du vill utvecklas. Din vision måste vara så stark att den bär för alla.


Kom ihåg:

"Omöjligt är bara ett litet ord som kastas omkring bland små människor som getts ett liv de accepterat."

 

1 kommentar:

  1. hej jennie kan du beskriva art lite mer och möjlighet att nå denne man på min meil annmargrethbertilsson@yahoo.se

    SvaraRadera