onsdag 23 maj 2012

Världens goaste allergimuffins

Ständigt utforskar jag recep för att hitta så goda lösningar som möjligt för mina barn och för att slippa göra två satser deg när vi har gäster som kommer. Här kommer ett oslagbart sommar recept på muffins för allergiker. (ägg och mjölkfria)

3 dl vetemjöl (är du gluten allergisk så använd mandelmjöl)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
0,5 krm salt
3 dl havremjölk
0,5 dl flytande smör (mjölkfritt)
1 rabarber (alternativt blåbär, hallon  eller varför inte mjölkfri choklad)

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner havremjölken och mjölkfria smöret. Lägg upp i muffinsformar, gärna stående i en muffinsplåt så att de inte rinner ut. Lägg sedan i 2 bitar skalade och bitade rabarber.
Låt stå i ugnen ca 15 min i 200 grader. MUMS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar