tisdag 18 september 2012

Det du fokuserar på växer


Ibland blir små saker så stora och ibland så mår vi dåligt i onödan. Det vi fokuserar på växer är något som stämmer i alla lägen. Ta tex när du har ont någonstans. Skulle något spektakulärt hända skulle vi bli så överraskade eller förvånade att vi inte skulle känna smärtan för en stund. Har vi brytit benen och tycker jätte synd om oss själva så känns vardagen svår att klara tills du pratar med väninnan som har fått reda på att hon är allvarligt sjuk och har 3 månader kvar att leva.

Välj inte att se vilka vänner du inte har utan faktiskt de vänner eller kanske den vännen som du har. Ta hand om det fina som finns och inte bara det du skulle vilja ha.

Välj att fokusera rätt oavsett om det är i jobbet, skolan, vardagen eller bara dig själv.

I skolan har jag fått uppleva de sista veckorna att några få "krångliga" elever får all uppmärksamhet. Fast lärare har skrikit, låtit klassen inte göra det de ska göra eller bara fokuserat på dessa elever så har inte situationen blivit  bättre. Det får  ju massor med uppmärksamhet. Tänk om lärare och extralärare istället skulle berömma de elever som sitter tysta, gör vad det blivit tillsagda och helt enkelt mer eller mindre strunta i de stökiga eleverna tills de faktiskt gör som de blir tillsagda och då istället berömmer dem. Tjat och skrik får ingen att växa men beröm och känslan av att bli sedd för något bra och inte mindre bra stärker. Fokusera inte på det som är dåligt utan de som är bra så växer det.

Ett tips. Välj att se den bästa egenskapen hos dina familjemedlemmar idag. Se det hos din man som du älskar och  ingen av de egenskaper du inte tycker om. Se det och beröm honom för det om och om igen så skall du få se vilken underbar man du har oavsett om dagen på jobbet varit bra eller inte. Likadant med dina barn. Visst finns det massor av bättringspunkter men ta inte det idag. Välj bara att se vad de är bra på och idag beröm dem för det. Se dem för det positiva som de har, kanske det bara är att "det är så himla mysigt att du kommer och säger hej till mamma när du kommer hem från skolan, det tycker jag om dig för". Fokusera på det positiva och du får tusenfalt tillbaka.

2 kommentarer:

  1. GODINGEN!!!!!! Love you, dear friend!!

    SvaraRadera
  2. hej vännen så rätt du har gjorde likadaant idag grät en stund för allt och inget sen var det bra solen sken igen kram,moster

    SvaraRadera